11-11-15

Helemaal mee.

Wie heeft er de reclame nog niet gezien in verband met de "helemaal mee tournee" van Telenet ?

helemaal mee.jpg

14 dagen terug kregen we een kaart van Telenet in de brievenbus waarin ons de vraag werd gesteld of we geïnteresseerd waren in een bezoekje van de technicus. Daar we toch vaak problemen hadden met onze Wifi besloten we een aanvraag in te dienen.

Afgelopen maandag kwam de man in kwestie langs, toen we ons probleem hadden uitgelegd werden we al direct gerustgesteld dat het probleem enkel te maken had met een verouderde modem. In no-time werd er een nieuwe modem geïnstalleerd, de scartkabel van de TV vervangen door een HDMI kabel, de laptop compatibel met TV gemaakt en op de smartphone een paar onontbeerlijke apps geplaatst. Elke vraag werd op een vlotte manier beantwoord en toen de technicus weg was, had ik nog nooit zo'n goeie Wifi-verbinding gehad, was het beeld van de TV klaarder dan ooit en kan ik met mijn smartphone swipen, problemen oplossen enz.

De man was daarbij nog super vriendelijk en enorm gemotiveerd. Hij klaarde de klus zonder verpinken en je voelde dat hij wist wat hij deed en waarover hij sprak. Bovenal deze update heeft ons geen euro gekost dit is een dienstverlening van Telenet toekomstgericht. als het goed is mag het ook eens gezegd worden. Daar word ik nu eens blij van se.

15-11-14

Koningsdag.

Het feest werd oorspronkelijk het Naamfeest van Zijne Majesteit de Koning genoemd. Tijdens het regentschap van prins Karel (1944-1950) besliste de regering in 1945 om de viering te hernoemen in Feest van de Dynastie en zo slechts indirect te verwijzen naar de afwezige koning.

 

Koningsdag werd oorspronkelijk gevierd met een Te Deum in de Basiliek van Koekelberg. Deze dienst werd geleid door de aartsbisschop van Mechelen-Brussel. In het hele koninkrijk worden Te Deums en andere ceremoniële plechtigheden bijgewoond door de lokale autoriteiten.

 

In 2001 werd deze in wezen religieuze plechtigheid vervangen door een burgerlijke plechtigheid. Deze plechtige zitting, in aanwezigheid van de koninklijke familie en van prominente genodigden, bestaat uit toespraken, getuigenissen en de huldiging van verdienstelijke landgenoten. Deze plechtigheid vindt 's middags plaats in het Parlement.

Het Te Deum in de voormiddag vindt, op initiatief van de kerkelijke overheid, nog steeds plaats in de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, alsook in andere kerken. Ook op deze plechtigheid zijn de leden van de koninklijke familie aanwezig.

Bron : Wikipedia

Het koningspaar zelf is echter niet aanwezig op de plechtigheden.

In onze jeugd werd deze dag het "Feest van de dynastie" genoemd en hadden alle schoolkinderen vakantie. Met de invoering van de herfstvakantie zijn al deze losse vakantiedagen zoals 1, 2, 15 november gebundeld in een week extra vakantie.

De enigen die nu nog een dagje vakantie krijgen op deze dag zijn de ambtenaren.

 

koningsdag.jpg

 Op het Te Deum in de hierboven vermelde kathedraal waren Koningin Paola, Prinsessen Claire en Astrid, en de echtgenoot van Prinses Astrid aanwezig.

 

koningsdag1.jpg

 

17:36 Gepost in Blog, Mensen, Web | Permalink | Commentaren (5)