15-11-15

Hopeloos.

Wekelijkse boodschappen, niet mijn favoriete tijdverdrijf. Zoveel tijdverlies, zoveel handelingen, inde kar, uit de kar, op de band, in de kar, uit de kar, in de tassen, uit de tassen, in de kast of op de plank oef. Maar die boodschappen dan ook nog eens alleen doen, soms een nachtmerrie. Alleen al als je als vrouw een bak bier moet meebrengen.

bier.jpg

Die dingen staan meestal gestapeld tot een stuk boven je hoofd, ik ben zeker niet groot maar toch ook niet super klein, als je al met je hand aan die bovenste bak kan dan wordt het nog een hele kunst om die bak ook effectief naar beneden te krijgen. Die dingen zijn tegenwoordig zo gemaakt dat ze in elkaar passen als Lego-blokken met als gevolg dat je die bak eigenlijk in zijn geheel moet omhoog tillen, dus niet kantelen. Probeer eens iets omhoog te tillen vertrekkende met je handen al volledig uitgestrekt, .....onmogelijk.

Zo heb ik afgelopen vrijdag ook weer moeten ondervinden, de rayon dan maar afgespeurd naar iemand van het personeel, niemand te zien natuurlijk

bier2.jpg

Ook die hierboven niet, maar kwam daar, toen ik nog eens probeerde, een vriendelijke mevrouw van de andere kant met haar kar aangespurt, een kop groter dan mezelf en vriendelijk aanbiedend of ze mij kon helpen en wij tweeën(onderschat nooit een "groep" vrouwen) hebben dat klusje in no-time toch maar geklaard.

Mijn voorstel aan de warenhuizen of supermarkten, stapel die bakken aub niet meer zo hoog of plaats daar eventueel constant een verkoper of aanvuller naast zodat we die bakken ook effectief kunnen meenemen.

14-10-15

Gratis.

Een paar keer per week word ik wel iets

gratis.jpg

aangeboden. Ik vermoed dat elk van jullie dit ook overkomt.

Zoals deze morgen weer , gratis I pad als ik een jaarabonnement op een krant nam.  Ik wil die I pad wel maar ik hoef dat abonnement niet. 2 Maanden gratis van een magazine + een espressomachine of een tablet, ook als ik hier een jaarabonnement op dat magazine neem.

gratis2.jpg

Als ik 2 broeken koop krijg ik er een derde gratis bovenop, maar ik hoef slechts 1 broek waarom krijg ik die dan niet gratis ?

gratis1.jpg

De uitleg hieromtrent is natuurlijk heel eenvoudig, gratis bestaat niet want

gratis3.jpg

Al die zogezegde gratis toestanden zijn enkel marketing trucs, waar de bewuste consument niet meer mag inlopen, maar dat is natuurlijk niet uitgesloten. De enige keer dat die dingen gratis zijn is als je zelf al van plan was om je iets aan te schaffen en je dit nu opeens kan doen met een extraatje en dan nog. Zeker de kleine lettertjes lezen.

18:14 Gepost in Blog, Winkelen | Permalink | Commentaren (10)

07-08-15

Ben er weer ingetrapt.

Begin van het voorjaar was ik met mijn schoondochter naar de Goed Gevoel beurs geweest, de lezers van mijn blog zullen zich dit misschien nog herinneren. Buiten het kunnen volgen van workshops, het luisteren naar de verhalen van gezondheidscoaches en dergelijke, kan je daar ook veel proeven en worden er ook allerhande dingen verkocht gaande van schoonheidsmiddelen over zoetigheden, sterke dranken, lekkere broodjes, pasta's enz.

Tussen al deze dingen stond een heel klein kraampje met allemaal glazen potjes gevuld met aromatische oliën die elk hun eigen doel dienden. Er waren aroma-therapiën voor verschillende kwaaltjes of ongemakken, zo ook voor anti-snurk. Dat waren telkens 3 potjes die je 's avonds een half uurtje voor het slapen gaan diende open te zetten in de slaapkamer. Het trio bestond uit Marjolein, eucalyptus en den. Ik veronderstelde dat die aroma's eventueel de neus zouden openzetten of wat dan ook om het ademhalen te vergemakkelijken zodat er niet meer gesnurkt zou worden. Niet dat ik zo'n zweverig type ben en mij alles laat aansmeren maar die verkoper was een heel rustige man die daar totaal geen reclame stond te maken maar hij leek mij heel betrouwbaar en wat de doorslag gaf was het feit dat er een garantie op was, als je binnen de 14 dagen niet tevreden was je hem een seintje mocht geven en je je geld terugkreeg.

sara d.jpg

Heerlijke aroma's bij het slapengaan, daar niet van maar het gewenste effect werd niet bereikt. Dan maar de verkoper opgebeld om hem het "heuglijke" nieuws mee te delen , natuurlijk voice mail maar wonder boven wonder binnen het uur werd ik opgebeld. Hem uitgelegd hoe de vork aan de steel zat en hij maakte daar totaal geen probleem van. Ik moest via sms mijn naam , adres en telefoonnummer doorsturen en de vermelding "anti-snurk" hij zou dan als hij in de streek was de potjes komen ophalen.

We zijn goed 4 maanden verder en na verschillende telefoontjes met de persoon in kwestie en evenveel beloftes van ophaling staan die potjes hier te "verstoffen". Omdat ik het nu toch beu ben en er duidelijk op hun documentatie staat "niet tevreden-geld terug" gooi ik het hier op de blog.

Perfume Sara D. is niet eerlijk in de behandeling van klachten van haar klanten. Mocht dit eventueel toch nog opgelost worden dan zal ik de eerste zijn om dit hier ook duidelijk op te geven.

Ik was al heel voorzichtig om zo'n dingen aan te kopen maar nu doe ik dit dus echt nooit meer.